Geografisch thema

Mussestraat

ID: 9939   URI: https://id.erfgoed.net/themas/9939

Beschrijving

Lange, landelijke straat gelegen tussen de Ingooigemstraat en de Tiegemstraat. Maakt ongeveer in het midden een vertakking naar het noorden, dit deel van de straat loopt tot aan de grens van de gemeente met de Anzegemse deelgemeente Ingooigem. Beide delen van de straat behoren tot het historisch stratenpatroon van de gemeente zie aanduiding op de Ferrariskaart (1770-1778) en als chemin n° 2 en 9 weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (circa 1846).

Het straatbeeld wordt getypeerd door verschillende zwaar verbouwde hoeves. Ter hoogte van de splitsing van de straat, lindeboom met groengeschilderd houten boomkapelletje met beeld van Maria met kind.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Callens T. 2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Zwevegem, Deelgemeenten Zwevegem, Heestert, Moen, Otegem en Sint-Denijs, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL26, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie
Datum  : 2006


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Mussestraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/9939 (Geraadpleegd op 19-01-2021)