Vichtestraat

Beschrijving

Straat in het noorden van de gemeente, lopende van de Zwevegemstraat tot in de Anzegemse deelgemeente Vichte, daar onder de benaming Otegemstraaat. Landelijke straat, getypeerd door lage arbeiderswoningen en verschillende hoeves.

Woningen opklimmend tot in het eerste kwart van de 20ste eeuw, onder meer nummer 11, laag dubbelhuisje verfraaid door het gebruik van gele sierbaksteen, vernieuwd schrijnwerk. Tevens verschillende 19de-eeuwse hoeves, onder meer nummer 2, nummer 8, samengesteld uit volumes van al dan niet gewitte baksteen onder zadeldaken (pannen of golfplaten), nummer 12 en nummer 86.

Kapelletje toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt, volgens opschrift opgericht in 1978 door Coppens Vervaecke.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie