Sint-Pieterskerk

Beschrijving

Het is niet duidelijk of dit de oude kerk waarvan sprake is, op dezelfde plaats als de huidige kerk (aangeduid op kaart) ligt. Voor de huidige kerk zie DIBE 13996. Evaluatie: concentratie toevalsvondsten materiaal uit de Romeinse periode: o.a. aardewerk en dakpannen Opmerkingen: locatie 'oude kerk'= juiste kerk? Bewaringstoestand: onbekend/onbepaald

Auteurs: Jacobs, Bart

Archeologische Objecten

Datering: Romeinse tijd
Typologie: archeologische objecten, vondstenconcentraties
  • Toevalsvondsten Rumst
    • Bron: Sevenants W. 1987: Een archeologische inventaris van de kaarten N.G.I. 23/3-4, 23/7-8 en 31/3-4. Nota's ten behoeve van een streekbeschrijving (lic.thesis), p. 260.