Kasteel Vrieselhof (OEL 56)

Beschrijving

In het kader van een natuurinrichtingsplan door de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en het opmaken van een geïntegreerd beheersplan door de Provincie Antwerpen voor het domein Vrieselhof te Ranst, werden tijdens graafwerken allerhande archeologische vondsten aangetroffen. Deze werden door de medewerkers van VLM163 gebundeld in de maand februari van 2020 en als één toevalsvondst aan het agentschap Onroerend Erfgoed gemeld op 25 februari 2020. Op het tijdstip van het melden bevonden al deze vondsten zich niet meer in situ. Het domein zelf, een beschermd cultuurhistorisch landschap, werd bezocht op 23 januari 2020 samen met enkele consulenten en onderzoekers archeologie en landschappen.

Auteurs: Vynckier, Geert

Losse vondsten

Datering: WO II
Typologie: bomkraters, losse vondsten, stuwen, treinsporen, vaatwerk
Materiaal: aardewerk, glas, hout, kalksteen, metaal

Beschrijving:
Restant stuw en en sluitsteen; flessen in gracht en bomkrater; restanten van treinbiels, metalen pot en hout; restant zuilen. Allen ex situ.

Walgrachtsite

Datering: late middeleeuwen