Laarkasteel

Auteurs: Temmerman, Sandra

Kasteel

Datering: 16de eeuw
Typologie: kastelen (woningen)

Beschrijving:
Het kasteel dateert in oorsprong uit het begin van de 16de eeuw. Het werd omstreeks 1650 terug opgebouwd. Begin 18de eeuw werd het kasteel vergroot en werd een nieuw grachtenpatroon rond de tuin aangelegd. De oude moestuin werd toen eveneens omgebouwd tot sterrenbos, met de oprichting van twee triomfbogen op de oostelijke zichtas. Vanaf het midden van de 19de eeuw onderging het park een transformatie tot landschapspark. Hierbij werd o.a. het sterrenbos gekapt (in 1889) en deels vervangen door een bos, deels door een grasveld. Sinds 1938 is het domein in het bezit van de familie Le Grelle.