Kerkplein 2010

Gebouwencomplex

Datering: 17de eeuw, 18de eeuw, 19de eeuw
Typologie: beerputten, kelders, schuren, stallen, waterputten

Beschrijving:
In de zone grenzend aan de Leie werd een gebouwencomplex aangetroffen met muurresten van drie kelders, twee beerputten, waterput en stallingen of schuren zonder vloerverharding. De gebouwen centreren zich rondom een centrale binnenplaats met waterput.
17de eeuw-19de eeuw

Kerkhof

Datering: middeleeuwen, nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: kerkhoven, vlakgraven
Materiaal: bot (menselijk)

Beschrijving:
Resten van het voormalig kerkhof met meer dan 100 inhumaties, inclusief de verdwenen kerkhofmuren. De graven doorsnijden elkaar echter niet, vanwege regelmatige ophogingen van het terrein. Het kerkhof was in gebruik gedurende verscheidene eeuwen; de vroegste gebruiksfase is echter onbekend. Het kerkhof werd opgeheven in 1860. 14C-dateringen wijzen op begravingen tussen 1150 en 1700 AD.