Franse voorburcht + Artillerietoren

Beschrijving

De burcht bezat een tweeledige indeling: de hoofdburcht (CAI 155703) en de voorbucht. Deze locatie staat in relatie met CAI 75087

Een opgraving in 1997 aan de zuidzijde van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Het onderzoek van 1997 begon op 29 juni en ging door tot 10 oktober en bestond uit proefsleuven. De sleuven bevestigden de eerdere vondst van een 4-5de-eeuws Romeins badhuis. In 1998 ging deze opgraving verder.

Auteurs: Lambrecht, Matthias; Lapon, Lieselot

13de-eeuwse bouwelementen

Datering: 13de eeuw
Typologie: bouwelementen
Materiaal: Doornikse kalksteen
  • Noodopgravingen Franse voorburcht + Artillerietoren
    • Bron: DESPRIET P. 1997: Opgravingen 1997 Archeologische stichting voor Zuid-West-Vlaanderen, Opgravingen, 19, Kortrijk.