De eerste kaart die meer informatie verschaft met betrekking tot het onderzoeksgebied is de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden, opgesteld op initiatief van Graaf de Ferraris. Op deze kaart kunnen we de laatmiddeleeuwse kerk - gesloopt voor de huidige kerk uit 1870-1872 - zien. Aan de zuidwestelijke hoek van de (oude) W-O georiënteerde gotische kerk en van het kerkhof is bebouwing te zien. Op de Atlas der Buurtwegen kan geconcludeerd worden dat het kerkhof hoger lag dan de omliggende percelen. Deze oude kerk, afgebroken in 1865, werd vervangen door de huidige neoromantische kerk rond 1870-1072, die vervolgens een andere (N-Z) oriëntatie kreeg. Aangrenzend aan de oostelijke zijde van het onderzoeksgebied ligt een breder kerkhof dan het voorafgaande. De perceelgrens ten noorden van het zuidelijke gebouw wordt door een talud afgebakend.
Zeer waarschijnlijk was het hoogteverschil ter hoogte van de oude kerk met kerkhof de oorzaak van de notatie op de plannen uit 1899 van de nieuwe kerk met aanduiding van "eenen stoep of nieuwen troittoir, en arduine trappen alsmede de slechting van den grond, in den omtre der kerk".
In een bureauonderzoek uit 2013 en een proefsleuvenonderzoek uit 2008, gefocust op de nabijgelegen percelen, werd een mogelijke kerkhofmuur/keermuur besproken die tot op heden nog zichtbaar is aan de grens met de kerk. Deze muur dateert uit de 18de eeuw. Er zitten nog funderingsresten, graven en misschien zelfs nog grafkelders onder de grond.