Teksten van Opwijk Oude Pastorij

Opwijk Oude Pastorie ()

De Oude Pastorie van Opwijk is gebouwd in de 17de eeuw en in de 19de eeuw omgevormd tot boerderij.

Bij archeologisch onderzoek werden binnen het gebouw tot 5 oudere niveaus gedetecteerde die in verband staan met vernieuwingen en ophogingen van vloeren en verbouwingen.  Buiten het gebouw werden maximaal 3 archeologische niveaus ontdekt die in verband te brengen zijn met tuinaanleg en activiteiten die rond het erf plaatsvonden.

Auteurs:  Jansen, Isabelle

Pastorij ()

INDICATOR DIBE: 40405 Zogenaamd "de oude pastorij", naar zijn oorspronkelijke functie en in 1626 naar verluidt opgetrokken door pastoor Gillis van Lokeren; fraai gelegen en eertijds omgracht goed omvattend een in de oude toestand bewaard schuurtje en een tijdens de 18de eeuw aangepast woonhuis. Beschermd