Elzenbos B11

Beschrijving

Op noordwestelijke uitloper van het Rijnrodeplateau, die zich als een kleine geïsoleerde top voordoet.

Naast stukken zonder patina komen er ook voor met een witte patina, deze laatste zijn over het algemeen kleiner. Er zijn artefacten in Wommersomkwartiet en vuursteen, bij de werktuigen o.a. schrabbers, stekers en spitsen. Het overgrote deel van het ensemble is te dateringen in het laatmesolithicum. Bij de evaluatie van de collectie in 2021 werden 1 gepatineerde afslag en 1 kling met lichte windglans aangetroffen, wat indicatief kan zijn voor een datering in het paleolithicum.

Auteurs: Meylemans, Erwin

Lithische objecten