Gasthuisstraat

Naar aanleiding van een verkaveling.

ophogingslagen en enkele grondsporen, waaronder enkele kuilen, paalkuil en greppels.

Combinatie

Datering: late middeleeuwen

Beschrijving:
gracht, mogelijk een oudere fase van de stadsgracht. Op basis van scherven in de vulling is de gracht te dateren in de 14e- 15e eeuw.

Combinatie

Typologie: nijverheidsgebouwen en productieplaatsen

Beschrijving:
Kleine veldoven. Een functie als pottenbakkersoven lijkt uitgesloten. De structuur is ingegraven in de vomiddeleeuwse ophogingslagen.

Combinatie

Datering: nieuwe tijd

Beschrijving:
Tweede oven, die op basis van puin- mortel en puinfragmenten wellicht in de postmiddeleeuwen kan gedateerd worden. Het gaat wellicht om een baksteenoven.

Combinatie

Typologie: grachten (verdedigingselementen)

Beschrijving:
Vestinggracht behorend bij de stadsversterking van Geraarsbergen. De breedte van de gracht bedraagt hier 13m. De dempingslagen van de gracht dateren uit de 19e eeuw.

Combinatie

Typologie: wallen (verdedigingselementen)

Beschrijving:
Wallichaam met een minimale hoogte van ca 1m en een breedte van minimum 12m. Geassocieerd met funderingsresten, met zandsteen- en baksteenfragmenten.