waarneming

Kasteel van Kwabeek II

archeologisch element
ID
212808
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/212808

Beschrijving

Historische gegevens situeren het kasteeldomein Kwabeek ten vroegste in 1374. De historische informatie uit deze periode is erg beperkt, zeker is dat vanaf het begin van de 16de eeuw een tuin werd aangelegd en dat vanaf de 18de eeuw in deze tuin bijgebouwtjes werden gebouwd.


Auteurs :  Peetermans, Steffie
Datum  :

Muurresten

Datering: eerste helft 20ste eeuw, vierde kwart 19de eeuw
Typologie: muurresten
Materiaal: aardewerk, glas
Gebeurtenis:
 • Toevalsvondst Kasteel van Kwabeek
  • Bron: https://id.erfgoed.net/archeologie/toevalsvondsten/104
   Vondstmelding ()
  • Bron: PEETERMANS S. & VYCKIER G. 2020: Een tweede toevalsvondst op het kasteeldomein van Kwabeek te Vertrijk (Vlaams-Brabant). Eindverslag van een toevalsvondst., Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 165
   Literatuur ()

Beschrijving:
Muurresten behorend tot een gebouwtje dat ten noordwesten van het kasteel stond.
Vermits het grootste deel van de archeologische vondsten bestaan uit bloempotfragmenten staat dit gebouw of constructie vermoedelijk in verband met tuinieren of met opslag van tuingerief. Op basis van deze historische gegevens, de muurfunderingen en het aangetroffen archeologisch materiaal kunnen we de aangetroffen restanten op het einde van de 19de eeuw en begin 20ste eeuw dateren.


Relaties

 • Is deel van
  Kasteeldomein van Kwabeek


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Kasteel van Kwabeek II [online] https://id.erfgoed.net/waarnemingen/212808 (Geraadpleegd op )