Celtic Field complex Brink

Beschrijving

Celtic Field complex zichtbaar op het Digitaal Hoogtemodel Vlaanderen. Het is gelegen op de heuvelrug van Herentals-Lichtaart-Kasterlee en binnen een domein met speciale status (A sa Majesté; konijnenwarande). Celtic Field structuren zijn zichtbaar doorheen heel het gebied, vooral op basis van een VAT-analyse. Het complex is in het algemeen zuidoost- noordwest georiënteerd, met akkers variërend van ca. 30 tot ca. 60m in diameter.

Auteurs: Meylemans, Erwin

Celtic Fields

Datering: ijzertijd, late bronstijd
Typologie: celtic fields
Thema: Celtic Field-akkercomplexen
  • Analyse DHM Vlaanderen 2
    • Bron: Vondstmelding door persoonlijke contactname
      Vondstmelding ()
    • Bron: MEYLEMANS E. 2018: Celtic Field- complexen in de Antwerpse Kempen: verspreiding en landschappelijk- archeologische situering (prov. Antwerpen, België), Lunula Archaeologia protohistorica 2018, XXVI, 3-7.