Kruineikestraat 5B

Beschrijving

Naar aanleiding van renovatiewerken in de art-nouveau feestzaal van het domein van het Sint-Angela-instituut en -klooster werden bakstenen muurfunderingen aangetroffen. Er konden drie verschillende muurfunderingen worden geïdentificeerd. Vermits er geen vondsten werden gerecupereerd en er geen gedetailleerde plannen ter beschikking zijn, kan er niet met zekerheid worden bepaald uit welke bouwfasen deze muurfunderingen afkomstig zijn. Deze funderingen kunnen afkomstig zijn van de oude schuur uit de 17de eeuw, maar ook van de gebouwen die in de 19de eeuw tegen de kapel van het Ursulinen domein werden gebouwd. Zeker is wel dat deze funderingen afkomstig zijn van een gebouw dat voor 1903 gebouwd werd, vermits de art-nouveau feestzaal in dit jaar werd gebouwd.

Auteurs: Vynckier, Geert

Grondsporen