Ledeganckkaai 21

Beschrijving

Tijdens grootschalige infrastructuurwerken aan de kaaimuren in Antwerpen-Zuid, werden bij het uitgraven van de werkput van 10 m diep tien groepen van grote palen aangetroffen. Ze bestonden steeds uit drie rijen palen, 7 tot 10 stuks, loodrecht op de Schelde gericht.

Auteurs: Vynckier, Geert

Houten palen

Datering: derde kwart 19de eeuw
Typologie: aanlegplaatsen, palen
Materiaal: hout
  • Toevalsvondst Ledeganckkaai 21
      Toevalsvondst (archeologieportaal) ()
    • Bron: COUSSERIER K., DEMERRE I., MEYLEMANS E., MOENS J., VANHOUTTE S., VAN LAECKE J., VERELST K. & VYNCKIER G. 2019: Verslagen van archeologische toevalsvondsten uit 2017 waar geen verder terreinonderzoek nodig of mogelijk was, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 113.