Spaans Tolhuis I

Beschrijving

Archeologisch onderzoek naar aanleiding van een toevalsvondst bij werken in het kader van de herbestemming van het Spaans tolhuis tot fietscafé. Daarbij werden muurresten van de voormalige schuur aangetroffen.

Auteurs: Meylemans, Erwin

Muurresten

Datering: vierde kwart 18de eeuw
Typologie: muurresten, schuren

Beschrijving:
De ‘herontdekte muurrestanten die ten westen van de bestaande woning het onderwerp vormen van de toevalsvondst, zijn de laatste overblijfselen van de schuur die tegen het Tolhuis was aangebouwd. De huidige bovenbouw van de bestaande woning alsook de aangetroffen muurrestanten dateren wellicht pas uit het jaar 1783 toen het complex heropgebouwd werd. De vrijgekomen muurrestanten van de aangebouwde schuur bevestigen alvast voor deze structuur dat het hierbij om een volledige nieuwbouw ging.