waarneming

Nachtegaalstraat - Vinkenhof

archeologisch element
ID
218153
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/218153

Beschrijving

Er zijn sporen uit de volle middeleeuwen tot de nieuwe tijd teruggevonden binnen het onderzoeksterrein. De sporen zijn geconcentreerd in het noorden en centraal in het onderzoeksgebied. De vindplaats is te interpreteren als een bewoningssite. Het gaat om paalsporen waarin minstens drie structuren aanwezig blijken, alsook greppels en waterkuilen. Maar ook aanwijzingen voor economische activiteiten zijn aanwezig. Een deel van het onderzoeksgebied wordt afgebakend voor vervolgonderzoek. Het betreft een zone van ca. 15807 m². De aanwezige waardevolle archeologische sporen bevinden zich in het noorden en centraal binnen het onderzoeksgebied.


Auteurs: Haneca, Kristof
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Grondsporen

Datering: volle middeleeuwen
Typologie: gebouwplattegronden, greppels, paalsporen, waterkuilen
Gebeurtenis:

Beschrijving:
In totaal werden er 38 paalsporen geregistreerd. De paalsporen behoren tot meerdere structuren of plattegronden. Een ervan is een zogenaamde bootvormige’plattegrond, die te dateren is in de volle middeleeuwen.
Er werden twee waterkuilen geregistreerd.


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Nachtegaalstraat - Vinkenhof [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/218153 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.