De Lichterveldestraat

Granaattrechters

Datering: Romeinse tijd
Typologie: brandrestengraven
Materiaal: bot, houtskool

Beschrijving:
De kuil heeft een ovale vorm en grijsbruine vulling met een aantal grijsgele vlekken en veel houtskoolvlekken. In één van de houtskoolvlekken werd een stukje gecremeerd bot aangetroffen. Het fragment is te klein om te identificeren. Het spoor werd als Romeins brandrestengraf geïnterpreteerd, omwille van de vormelijke kenmerken en de aanwezigheid van gelijkaardige archeologische indicaties uit de onmiddellijke omgeving van het projectgebied.

WO II loopgraaf

Datering: WO II
Typologie: linies, loopgraven
Thema: Erfgoed Tweede Wereldoorlog

Beschrijving:
Loopgraaf die wellicht onderdeel was van de aangelegde veldversterkingen tussen de bunkers van het bruggenhoofd Gent.