Booghuys

Beschrijving

In het kader van de geplande werken voor de afbraak van een woonzorgcentrum uit de jaren 1980 - OCMW-site ‘Booghuys’ - voerde een archeologisch team van Monument Vandekerckhove nv van augustus 2018 tot november een archeologische begeleiding en registratie uit op het terrein.

Gezien bij het proefputtenonderzoek mogelijke resten van het klooster van de geschoeide karmelietessen en aanwijzingen van oudere leeflagen werden aangetroffen, werd verder onderzoek op het onderzoeksterrein geadviseerd, namelijk in de vorm van een werfbegeleiding, hetgeen een vorm van opgraving is.

Er werden verschillende muurresten aangetroffen bij deze begeleiding. Sommige van de aangetroffen muren kunnen na verder onderzoek geïnterpreteerd worden als deel van het klooster van de geschoeide karmelietessen. Er werden geen oudere sporen aangetroffen.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Grondsporen