Rooseveltlaan 51

Beschrijving

Tijdens infrastructuurwerken op de parking aan de Franklin Rooseveltlaan ter hoogte van huisnummer 51 werd een betonnen- en bakstenen constructie aangetroffen.

De aangetroffen constructie kon alleen bekeken worden door een klein kijkgaatje dat door de aannemer was uitgebroken dwars door gewapend beton. De constructie zelf kon niet betreden worden en er werden alleen enkele foto’s gemaakt. De constructie bestaat uit twee bakstenen parallelle muren, noordwest – zuidoost lopend parallel met de Rooseveltlaan, waarvan de bakstenen afwisselend kops en streks waren gemetseld met een grijze cementmortel. In het westen maakt de constructie een rechte hoek om verder zuidwaarts te lopen. Na een paar meter volgt een nieuwe rechte hoek zodat de constructie weer richting westen loopt. Richting oosten loopt ze rechtdoor om na enkele meter te stoppen. Aan deze uitloper was onderaan beide muren duidelijk een gemetselde uitsprong te zien van ongeveer 25 cm breedte. De bodem van de constructie was droog en voor zover te zien gemaakt van een beton- of mortellaag. Het geheel was afgedekt met gewapend beton van ongeveer 25 cm dik.

Auteurs: Vynckier, Geert

Schuilkelder