Teksten van Rooseveltlaan 51

https://id.erfgoed.net/waarnemingen/220051

Rooseveltlaan 51 ()

Tijdens werken aan de nutsleidingen werd een groot deel van een schuilkelder uit WOII opengelegd. Deze was al door een klein kijkgaatje zichtbaar tijdens een vorige toevalsvondst https://id.erfgoed.net/waarnemingen/220051. Nu kon de volledige schuilkelder onderzocht, gedocumenteerd en opgemeten worden. De kelder was op gebouwd uit baksteen en beton en is in opbouw vergelijkbaar met een eerder aangetroffen schuilkelder aan de Mechelsestraat te Vilvoorde: https://id.erfgoed.net/waarnemingen/983187.

Tijdens het betreden van de kelder werd een Colaflesje en een bierflesje aangetroffen.


Bron: JANSEN I. (ed.) 2021: Verslagen van archeologische toevalsvondsten uit 2018 waar geen verder onderzoek nodig of mogelijk was, Onderzoeksrapporten Agentschap Onroerend Erfgoed 205.
Auteurs:  Vynckier, Geert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Rooseveltlaan 51 [online], https://id.erfgoed.net/teksten/395425 (geraadpleegd op ).


Rooseveltlaan ()

Tijdens infrastructuurwerken op de parking aan de Franklin Rooseveltlaan ter hoogte van huisnummer 51 werd een betonnen- en bakstenen constructie aangetroffen.

De aangetroffen constructie kon alleen bekeken worden door een klein kijkgaatje dat door de aannemer was uitgebroken dwars door gewapend beton. De constructie zelf kon niet betreden worden en er werden alleen enkele foto’s gemaakt. De constructie bestaat uit twee bakstenen parallelle muren, noordwest – zuidoost lopend parallel met de Rooseveltlaan, waarvan de bakstenen afwisselend kops en streks waren gemetseld met een grijze cementmortel. In het westen maakt de constructie een rechte hoek om verder zuidwaarts te lopen. Na een paar meter volgt een nieuwe rechte hoek zodat de constructie weer richting westen loopt. Richting oosten loopt ze rechtdoor om na enkele meter te stoppen. Aan deze uitloper was onderaan beide muren duidelijk een gemetselde uitsprong te zien van ongeveer 25 cm breedte. De bodem van de constructie was droog en voor zover te zien gemaakt van een beton- of mortellaag. Het geheel was afgedekt met gewapend beton van ongeveer 25 cm dik.


Auteurs:  Vynckier, Geert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Rooseveltlaan 51 [online], https://id.erfgoed.net/teksten/368265 (geraadpleegd op ).