Militair domein Beverlo

Beschrijving

In een sleuf gegraven voor militaire oefeningen in het kamp Beverlo kwam men meerdere vondsten tegen en enkele sporen (kuilen en afvallagen). Men raapte talrijke scherven aardewerk, glaswerk, metaalvondsten, allerlei soorten bot, oester- en andere schelpen en oude hulzen van kogels op.

De vondsten dateren van het eind van de 19de/begin 20ste eeuw. Waarschijnlijk behoort het grootste deel van het vondstenmateriaal van de Duitse bezetting van de kazerne in WO I. Het gaat hier over een dump van materiaal dat na de oorlog werd opgeruimd.

Het was de bedoeling deze sporen op te graven en te onderzoeken maar door een asbestvervuiling werd dit onderzoek afgeblazen en werd de sleuf uiteindelijk terug dicht gegooid.

De sporen en vondsten werden afgedekt met geotextiel.

Auteurs: Vynckier, Geert

Kuilen en lagen

Datering: eerste helft 20ste eeuw, WO I
Typologie: militaire kampen, kuilen, , puinlagen, , vaatwerk, , vondstenconcentraties, , wapens en munitie
Materiaal: aardewerk, bot (dierlijk), glas, metaal, porselein, schelp