Dorp z.n.

Beschrijving

Naar aanleiding van de melding van een toevalsvondst op 21-03-2018 voerde het agentschap Onroerend Erfgoed een beperkt terreinonderzoek uit. Het profiel waarin het menselijk skeletmateriaal werd aangetroffen werd opgeschoond en ingemeten. Zeven kistbegravingen waren zichtbaar in het profiel. Zij waren allemaal uitgegraven in de ongestoorde bodem en werden ‘afgetopt’ door de bovenliggende laag wat wijst op een verstoring van het kerkhof. Mogelijk konden er twee fasen in de begravingen onderscheiden worden. Absolute dateringen zijn niet voorhanden, maar de graven die we als recenter interpreteren stammen naar alle waarschijnlijkheid van na de bouw van de huidige kerk en heraanleg van het kerkhof in de 18de eeuw. Twee of drie graven behoren mogelijk bij het kerkhof van een voorgaande kerk.

Auteurs: Cousserier, Katrien

Begraving