Steenweg op Aalst

Beschrijving

Naar aanleiding van een geplande buffergracht voerde VUhbs Archeologie op deze locatie in 2018 een proefsleuvenonderzoek uit.

Auteurs: Brion, Marc

Sporen Romeinse periode

Datering: Midden-Romeinse tijd
Typologie: brandrestengraven, crematiegraven, funeraire gebouwen en structuren
Materiaal: aardewerk

Beschrijving:
Tijdens het proefsleuvenonderzoek zijn verspreid over vrijwel het hele gebied fragmenten van Romeins aardewerk en bouwkeramiek aangetroffen. Met name in het zuidelijk deel van het plangebied neemt de concentratie vondsten toe. Daarbij is hier een Romeins brandgraf aangetroffen. In totaal zijn 148 vondsten verzameld, voornamelijk daterend in de midden-Romeinse tijd. De sporen konden niet worden geïnterpreteerd als deel van een of meerdere structuren, maar zijn vermoedelijk te relateren aan een grafveld.