Pastorie

Beschrijving

Bij restauratiewerken werden ondergrondse muurrestanten in metselwerk en een oude terracottavloer teruggevonden.

De terracottavloer werd gevonden in een grote kamer die loopt van voor- tot achtergevel. Het gaat om een terracotta vloer met rode en zwarte tegeltjes die in een patroon werden gelegd. De muurrestanten zijn gevonden in twee andere lokalen op het gelijkvloers, In beide lokalen zijn er telkens twee muurrestanten, maar deze zijn niet op elkaar uitgelijnd. De aangetroffen muren zijn miniem en zullen deels in situ bewaard blijven. Het gaat om twee parallelle muren in het midden van de de noordwestelijke kamer, een zwaardere fundering en de top van het booggewelf van de onderliggende kelder in de noordoostelijke kamer.

Auteurs: Vynckier, Geert

Muurresten