Sapstraat

Beschrijving

Bij archeologisch vooronderzoek naar aanleiding van een verkaveling werden een aantal archeologische sporen ontdekt:

Romeinse tijd: kringreppel + greppels

Middeleeuwen: Op basis van de aanwezigheid van een kuil en een vondstrijke laag werd deze site vermoedelijk vanaf de volle middeleeuwen als (nederzetting)site verder ontwikkelt. Deze zeven sporen strekten zich uit in het westelijke terreindeel. Bijkomend archeologisch onderzoek biedt in deze zone een mogelijkheid tot kennisvermeerdering. De kans is namelijk reëel dat bij het openleggen meerdere funeraire structuren en mogelijk ook gebouwplattegronden onderscheiden kunnen worden.

Auteurs: Jansen, Isabelle

Middeleeuwse grondsporen