Vlasmarkt 19

Beschrijving

De aangesneden resten behoren tot verschillende bouwfasen van het huidige handelspand en zijn oudere voorganger(s) op dit perceel. De voornaamste vaststelling is dat er nog een laatmiddeleeuwse gebouwkern aanwezig is op het perceel. Bij uitbreiding is het waarschijnlijk dat binnen meerdere woningen in deze wijk rond de Vlasmarkt nog middeleeuwse relicten aanwezig zijn. Ondanks de verwoestingen van de Eerste Wereldoorlog en de daaropvolgende heropbouw moet in de historische binnenstad zeker rekening gehouden worden met dit ondergrondse patrimonium bij bouw- en graafactiviteiten binnen bestaande woningen.

Bouwfasen

Datering: late middeleeuwen, nieuwe tijd