Turkyen Fase 1

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek uitgevoerd op deze locatie leverde een hoge densiteit aan archeologisch relevante bodemsporen op. Het sporenbestand bestond voornamelijk uit grote kuilen, kleinere (paal)kuilen, greppels en een gracht. Het merendeel van de sporen kon op basis van het ingezameld
aardewerk in de Romeinse periode gedateerd worden, hoewel een gracht en twee grote kuilen heel wat laatmiddeleeuws aardewerk opleverden.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Laatmiddeleeuwse periode

Datering: late middeleeuwen
Typologie: grachten (infrastructuur), kuilen, vaatwerk

Beschrijving:
Het middeleeuws aardewerk is voornamelijk afkomstig uit de gracht. Het gaat hierbij voornamelijk om laatmiddeleeuws rood geglazuurd aardewerk.

Romeinse periode

Datering: Romeinse tijd