Prinsenhofplein 6

Beschrijving

Naar aanleiding van de omgevingsvergunningsaanvraag voor stedenbouwkundige handelingen binnen een pand aan het Prinsenhofplein 6 / Zilverhof 46 te Gent, werd een archeologisch traject opgestart dat uiteindelijk uitmondde in een kleinschalige opgraving.

Bij het uitgraven van de verschillende ruimtes of kamers binnen het pand kwamen twee oudere vloerniveaus aan het licht. Vloerniveau 1 was stratigrafisch als jongste te definiëren en was opgebouwd uit rode plavuizen met zijdes van 14cm. Dit vloerniveau bevond zich bovenop een ouder vloerniveau 2, ook een vloer van rode plavuizen, deze keer met zijdes van 21cm lang.

Naast de vloeren werden nog een handvol andere archeologische sporen aangetroffen: enkele funderingsmuren en een tweetal haardplaatsen. Los van één enkele laatmiddeleeuwse scherf werden bovendien geen vondsten gedaan.

Omwille van de beperkte ingrepen is het uiterst moeilijk de opgravingsresultaten in een breder perspectief te plaatsen. Het was daarbij ook niet mogelijk uitspraken te doen over de status van de eventuele bewoners van het pand.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Structuren met onbepaalde datering