Tijdens het archeologisch onderzoek (opgraving) werden 82 spoornummers uitgedeeld aan grondsporen. Daarnaast werden ook enkele verstoringen opgetekend waaronder recente afwateringen en twee citernes. De aangetroffen sporen kunnen onderverdeeld worden in lagen, (beer)kuilen, muren, een beerputje, een waterput en vloeren. Algemeen kunnen de sporen ingedeeld worden in twee grote fasen: late middeleeuwen en postmiddeleeuwen/nieuwe tijd.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba
Aantal | 1 st |
Beschrijving:
Na de 14de eeuw worden de eerste sporen vastgesteld, waaronder de laatmiddeleeuwse tegelvloer met tweekleurige Vlaamse geglazuurde tegeltjes in het zuidoostelijke deel en de muurresten opgetrokken met Brugse moefen in het noordelijke deel. Naar analogie met gelijkaardige tegelmotieven kan de vloer gedateerd worden tussen 1350 en 1450
na Chr. De vloer werd in zijn geheel in situ behouden.
Beschrijving:
Uit de postmiddeleeuwen zijn twee sporenzones aangesneden, meer bepaald enkele muurresten en een waterput in de noordwestelijke hoek van werkput 1 en muurresten in werkput 2. Drie 18de-eeuwse wit marmeren grafsteenfragmenten werden als losse vondsten aangetroffen.
Aantal | 1 st |
Beschrijving:
Via het bodemkundig onderzoek kon vastgesteld worden dat het terrein in oorsprong gelegen was aan een reitje, dat in oorsprong op natuurlijke basis via traag en snelstromend
water opgevuld raakte (lensvormige. Nadien zal door menselijk handelen het reitje stelselmatig gedempt worden, door het storten van (afval)gronden uit de stad. Op een bepaald moment zal het terrein bouwrijp gemaakt worden. Deze overgang kan in de late 13de en 14de eeuw gedateerd worden.
Is deel van
Historische stadskern van Brugge
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Park 1A [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/225358 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.