Steenoven

Bij het verkennend en waarderend booronderzoek werden twee prehistorische concentraties afgebakend.

Datering: mesolithicum
Typologie: vondstenconcentraties
Materiaal: kwartsiet van Wommersom, vuursteen

Beschrijving:
Tijdens het verkennend en waarderend archeologisch booronderzoek zijn een aantal lithische artefacten verzameld. Het gaat om vondsten uit vuursteen en Wommersomkwartsiet. Deze vondsten bevestigen de aanwezigheid van prehistorische vindplaatsen in het projectgebied, met een diffuus spreidingspatroon met positieve boorlocaties die op verschillende plaatsen zwak clusteren. Het voorkomen van verbrande artefacten zou er op kunnen wijzen dat in enkele van deze clusters (oppervlakte-)haarden aanwezig zijn. De aanwezigheid van artefacten in Wommersomkwartsiet plaatst een deel van de vondsten in het mesolithicum. Kenmerkende artefacten zijn echter niet aangetroffen, dus een nadere datering geven is niet mogelijk.