Teksten van Sint-Pieterskerk met kerkhof

https://id.erfgoed.net/waarnemingen/2439

Sint-Pieterskerk met kerkhof ()

Bij de uitgevoerde werfbegeleiding in 2022 werd geen archeologisch relevante site aangetroffen. De afgraving vond plaats buiten de kerk, in de zuidelijke oksel van dwarsbeuk en koor. 

Er werden geen begravingen in situ aangesneden in de werkput. Enkele aangetroffen losse botten zijn evenwel een indicatie dat er op een dieper niveau allicht wel rekening moet gehouden worden met begravingen. Doorgaans situeren begravingen zich op ca. 1 m onder maaiveld. De toestand van het uitgegraven vlak met redelijk harde stabiele ondergrond, biedt echter wel voldoende buffer om mogelijk dieper gelegen sporen/resten/begravingen te vrijwaren van de impact de geplande werken en een behoud in situ ervan te garanderen.

Een opgeschoond profiel toont dat de fundering van de (koor)muur in de put opgetrokken is uit vrij los gestapelde blokken natuursteen.


Auteurs:  Vander Ginst, Vanessa
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Sint-Pieterskerk met kerkhof [online], https://id.erfgoed.net/teksten/396364 (geraadpleegd op ).


Sint-Pieterskerk ()

INDICATOR DIBE: 42763 kerk, kerkhof en kerkhofmuur zijn beschermd als landschap

Auteurs:  Jansen, Isabelle
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Sint-Pieterskerk met kerkhof [online], https://id.erfgoed.net/teksten/329090 (geraadpleegd op ).