Cottemmolen (erpe278)

Beschrijving

De Cottemmolen vormde samen met een olieslagmolen gelegen op de rechteroever van de beek een dubbelmolen. In tegenstelling tot de Cottemmolen zijn de historische bronnen voor de olieslagmolen schaarser.

Tijdens ruimingswerken en het plaatsen van een omheining werden muurresten aangetroffen vlakbij de sluis met scheprad van de nog bestaande molen. Verder werden meer oostwaarts op het terrein in twee kleine putjes nog andere muurresten aangesneden.

De muurresten moeten in verband gebracht worden met de eertijds op die plaats aanwezige olieslagmolen. Alle muurresten worden in situ bewaard en zal door de eigenaar geconsolideerd worden waarbij ook het aangetaste voegwerk opnieuw gevoegd gaat worden om verder verval tegen te gaan.

Auteurs: Moens, Jan

Watermolen