Kasteel Speelhof

Beschrijving

Tijdens de voorbereiding van restauratiewerken werden op twee plaatsen aan de Tiendeschuur in het domein Speelhof kijkputjes uitgegraven om de diepte van de fundering te controleren. Tijdens het uitgraven stootte men in het eerste putje op een baksteenlaag; in het tweede op een hardere leemlaag.

Auteurs: Jansen, Isabelle

Grondsporen

Typologie: puinlagen, vloeren
Materiaal: aardewerk
  • Toevalsvondst Kasteel Speelhof
      Toevalsvondst (archeologieportaal) ()
    • Bron: COUSSERIER K., DEMERRE I., MEYLEMANS E., MOENS J., VANHOUTTE S., VAN LAECKE J., VERELST K. & VYNCKIER G. 2019: Verslagen van archeologische toevalsvondsten uit 2017 waar geen verder terreinonderzoek nodig of mogelijk was, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 113.