Teksten van Kasteel te Wolfshagen

Kasteel te Wolfshagen ()

Tijdens werken voor nutsleidingen en tuinwerken op het voormalige domein van het kasteel Wolfshagen aan de Frans Walravenstraat 82 te Lot in de onmiddellijke nabijheid van en rond de nog bestaande gerestaureerde portierswoning werden aan de zuidwestzijde talrijke restanten van bakstenen muren funderingen en een water- of beerput aangetroffen. De vondsten gebeurden na de afbraak, na 2016, van een zuidelijke recentere aanbouw van de portierswoning. De eigenaar legde deze gedeeltelijk bloot en verwittigde het agentschap Onroerend Erfgoed. Een archeoloog van het agentschap ging ter plaatse kijken. Die dag werden alle muurrestanten gedocumenteerd. De archeologische vondsten die door de eigenaar vooral in de water- of beerput werden aangetroffen, werden ter verdere studie meegenomen. Ook enkele vondsten die tijdens de restauratie van de woning onder vloeren en in het gebouw werden aangetroffen werden meegenomen.

Op ditzelfde terrein werd begin in 2016 al een toevalsvondst gedocumenteerd waarvan een onderzoeksrapport werd opgesteld.

Auteurs:  Vynckier, Geert

DIBE: 216610 later het kasteel van Lot