Benninksberg 2 N8

Boven op de heuvel, een duidelijke concentratie aan artefacten.

Een weinig geschonden ensemble bestaande uit vuursteen en een weinig wommersomkwartsiet. Patina is lichtgrijs tot wit. Bij de herevaluatie van het ensemble in 2021-2022 werden een 50tal stuks aangetroffen: een gemengd ensemble met zowel neolithische als mesolithische componenten (onder meer een trapezium). Daarnaats zijn er enkele aanwijzingen voor finaalpaleolithische elementen: een verzorgde eindschrabber op kling, een kling met geretoucheerde boord, een eindschrabber op een klingactige afslag met een dikke witte patina en enkele regelmatige klingfragmenten.

Auteurs: Meylemans, Erwin

Lithische artefacten