Sint-Genovevakerk + kerkhof

INDICATOR DIBE: 43103

Datering: late middeleeuwen, nieuwe tijd, nieuwste tijd
Typologie: inhumatiegraven, kistgraven, ophogingslagen
Materiaal: aardewerk, bot (dierlijk), bot (menselijk), glas, metaal, mortel, natuursteen

Beschrijving:
Tijdens het vooronderzoek werden acht individuen beschreven. Het betreffen vijf volwassenen, één jongvolwassene, een kind van ca. 10 jaar oud en een baby. De kerk en het kerkhof hebben een ouderdom van ca. 800 jaar. Er kon niet niet rechtstreeks een spoor of begraving van deze ouderdom vastgesteld worden. Wel werd er aardewerk in een ophogingslaag aangetroffen dat dateert uit volle of late middeleeuwen (mogelijk op de overgang). Tijdens het vooronderzoek werd een goede bewaring vastgesteld en werden de begravingen amper aangetast door ruiming van het kerkhof in 1965.

In één van de werkputten werd een kist aangetroffen waarvan de binnenkant bekleed was met lood. Van de kist zelf bleef weinig bewaard. De datering is mogelijk negentiende eeuws. Verder werden nog kistornamenten, een ijzeren kruisbeeld, metaal, glas, bouwkeramiek, aardewerk, dierlijk botmateriaal en natuursteen aangetroffen.