Bron: Doperé, F. 1999: De steenhouwchronologie van de kalkzandsteen van Gobertange : nieuwe resultaten in het bouw-historisch onderzoek te Tienen, Archaeologia Mediaevalis 22, 62-63. Literatuur ()
Bron: Genicot L.F., Van Aerschot S., De Crombrugghe A., Sansen H. & Vanhove J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen, 1, 320-322 Literatuur ()
Beschrijving: Tijdens het vooronderzoek werden acht individuen beschreven. Het betreffen vijf volwassenen, één jongvolwassene, een kind van ca. 10 jaar oud en een baby. De kerk en het kerkhof hebben een ouderdom van ca. 800 jaar. Er kon niet niet rechtstreeks een spoor of begraving van deze ouderdom vastgesteld worden. Wel werd er aardewerk in een ophogingslaag aangetroffen dat dateert uit volle of late middeleeuwen (mogelijk op de overgang). Tijdens het vooronderzoek werd een goede bewaring vastgesteld en werden de begravingen amper aangetast door ruiming van het kerkhof in 1965.
In één van de werkputten werd een kist aangetroffen waarvan de binnenkant bekleed was met lood. Van de kist zelf bleef weinig bewaard. De datering is mogelijk negentiende eeuws. Verder werden nog kistornamenten, een ijzeren kruisbeeld, metaal, glas, bouwkeramiek, aardewerk, dierlijk botmateriaal en natuursteen aangetroffen.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Sint-Genovevakerk + kerkhof [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/5614 (geraadpleegd op ).