Romeinse weg Tongeren - Maastricht

Beschrijving

Vertrekkend vanuit de voormalige Brusselsepoort is de heerbaan aantoonbaar ten westen van Maastricht, in de wijk Mariaberg waar het verloop samen valt met de Archipelstraat en de Brouwersweg. Aan de zuidzijde van de wijk Daalhof is de weg aanwezig in het westelijk deel van Numitorhof waar hij richting de Belgische-Nederlandse grens overgaat in een landweg. Vanaf Vroenhoven tot Riemst kan de heerbaan ononderbroken gevolgd worden als een betonnen landbouwweg of onverharde veldweg.

Aan de overzijde van de E313 in de richting van Tongeren werd de verbinding onderbroken door de aanleg van het bedrijventerrein Tongeren-Oost. Na Tongeren-Oost is de weg opnieuw te volgen over de veldwegen met de naam Heesterveldweg en de Marteman waarna hij tot Tongeren kan gevolgd worden over de Blaarstraat en de Jaminéstraat.

Auteurs: Meylemans, Erwin

Romeinse weg