Vigor

Beschrijving

Op 22 oktober 1995 werden deze vondsten, een depot van munten en sieraden uit de late ijzertijd, aangetroffen bij het graven van enkele smalle en ondiepe greppels voor de fundering van een kruipkelder. Naar aanleiding daarvan werd het toenmalige Instituut voor het Archeologisch Patrimonium gecontacteerd, die ter plekke een kleine opgraving organiseerde. Hierbij werden ook sporen van een late ijzertijd en Romeinse nederzetting aangetroffen.

Auteurs: Meylemans, Erwin

Munten late ijzertijd

Datering: late ijzertijd (oosten), Vroeg-Romeinse tijd
Typologie: muntschatten
Stijl: La Tène
  • Toevalsvondsten Beringen
    • Bron: Beeckmans, L., 2013. Uitmuntend geld: tweeduizend jaar muntgeschiedenis in Vlaanderen, geïllustreerd door opgegraven schatvondsten. Tijd-Schrift. Heemkunde en lokaal erfgoedpraktijk in Vlaanderen , 3(1), pp.40-57.