Beversesteenweg 575

• is deel van de aanduiding als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 3704
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

In eerste instantie werd de vindplaats aangeduid als mogelijke walgrachthoeve uit de middeleeuwen. Deze aanduiding is voornamelijk gebaseerd op een gracht die lijkt weergegeven te zijn op de Poppkaart (1842-1872). Tijdens het veldonderzoek bleek er zich op deze locatie een houtwal met ten noorden
daarvan een gedempte greppel te bevinden. De hypothese dat het zou gaan om een site met walgracht kan daardoor verworpen worden. Wel werden er
tientallen aardewerkscherven uit de late middeleeuwen gevonden. Gezien de ligging vlakbij vindplaats 4 en 5, waar het merendeel van de sporen dateren in de late middeleeuwen, is dit niet verwonderlijk.

Er werden verder sporen gevonden van het 19de-eeuwse woonhuis, dat in 1926 sterk verbouwd werd. Ook op deze vindplaats zijn er sporen uit de Eerste Wereldoorlog aangetroffen. Deze keer gaat het niet om granaatinslagen, maar om een afvalkuil met onder andere een complete ginfles.

Auteurs: de Meyer, Mathieu

19de-eeuwse sporen