Kortewaagstraat II

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 3719
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Plangebied Menen-Oost-Uitbreiding: een groot gebied met meerdere fases van archeologische veldkartering en opgraving.

De veldkarteringen gebeurde door Despriet.

-Noordelijke sector: deel ten noorden van de Kortewaagstraat en ten westen van spoorweg (perceelsnummers sectie B, 212 l-s-t-v en 157 c)

-Zuidelijke sector: deel ten zuiden van de Kortewaagstraat en ten westen van spoorweg (perceelsnummers sectie B, 216 b) is tevens nr.49 (prospectie Despriet)

-Westelijke sector: deel ten westen van zuidelijke sector (perceelsnummers sectie B, 228f en 227d)

-Oostelijke sector: deel ten zuiden van de Kortewaagstraat en ten oosten van spoorweg (perceelsnummers sectie B, 213 a-c, 208 b) is tevens nr.77 (prospectie Despriet) (Vindplaats nr. 49 en nr.77 in archief Despriet)

Auteurs: Cousserier, Katrien

Begraving 1ste-2de eeuw

Datering: Midden-Romeinse tijd
Typologie: brandrestengraven, bustumgraven
Materiaal: bot (menselijk)
  • Archeologische opgravingen Menen
    • Bron: Verbrugge A. e.a. 2009, Een waterkuil of -put van de Michelsbergcultuur te Menen (West-Vlaanderen, België), in: Notae Praehistoricae 29, pp. 53-58