Aalter Nieuwendam

Beschrijving

De vindplaatsen bevinden zich op de noordelijke flank van een tertiaire rug. Door veldprospectie werden artefacten in drie verschillende concentraties aangetroffen, met daartussen nog enkele losse vondsten. Een proefsleuf op één van deze concentraties toonde  dat (op die plaats) de artefacten allemaal zijn opgenomen in de ploeglaag.  De site wordt, samen met deze van Hageland, omschreven als Mouseteriaanvindplaatsen met Micoquiaan- invloeden.

Er werden o.a. kernen, afslagen en klingen aangetroffen, met gebruik van de Levallois techniek. Onder de werktuigen bevonden zich een moustierspits, schrabbers (dominantie van boordschrabbers), een mes met natuurlijke boord, getande afslagen, en een fragment van een vuistbijl.

Auteurs: Meylemans, Erwin
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)