Uit het landschappelijk onderzoek bleek dat de onderzoekszone een hoog potentieel had voor het aantreffen van steentijdartefactensites. Dit potentieel was voornamelijk het hoogst in de zone van de alluviale randzone en de hellingsvoet. Voor de alluviale vlakte werd beslist om meteen over te gaan tot een proefsleuvenonderzoek.
Tussen 5 en 8 augustus 2019 werden 119 verkennende boringen uitgevoerd. In de boringen werd er vuursteen, botfragmenten, prehistorisch aardewerk, Romeins aardewerk (terra sigillata), middeleeuws aardewerk en aardewerk en glas uit de nieuw(st)e tijd aangetroffen. Het prehistorisch aardewerk werd aangetroffen in de alluviale randzone. Het Romeins aardewerk werd aangetroffen in boringen die uitgevoerd zijn in de hoger gelegen hellingsvoet. Het middeleeuws aardewerk werd over de gehele onderzoekszone aangetroffen. Tussen 5 maart en 3 juni 2020 werd het proefsleuvenonderzoek in de zone waar geen verkennend booronderzoek vereist was, uitgevoerd. Het proefsleuvenonderzoek leverde geen archeologisch relevante sporen op.
Auteurs :
ARCHEBO bvba
Datum : 18-08-2020
Beschrijving:
In de boringen werd er vuursteen, botfragmenten, prehistorisch aardewerk aangetroffen. Één boring bevatte fragmenten van geweidelen.
Het proefsleuvenonderzoek leverde een verweerde silexartefact op.
Beschrijving:
De boringen leverde Romeins aardewerk op. Met name terra sigillata.
Beschrijving:
De boringen leverde middeleeuws aardewerk op. Ook het proefsleuvenonderzoek leverde één scherf aardewerk op.
Beschrijving:
Het booronderzoek leverde glas en aardewerk op.
Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Linter Melkerijstraat [online] https://id.erfgoed.net/waarnemingen/979734 (Geraadpleegd op 17-04-2021)