Tielt Kortrijkstraat

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 6720
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Op 6 april 2020 werd een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd ter hoogte van de Kortrijkstraat 78 in Tielt. De sleuven werden in noordwestelijke richting aangelegd en hadden een breedte van vier meter. Tijdens het onderzoek werden vijf sporen vastgesteld. Twee hiervan werden als natuurlijk geïnterpreteerd. Daarnaast kwamen drie muurrestenstructuren aan het licht. Deze worden in de nieuwste tijd gedateerd op basis van de gebruikte mortel en baksteenformaat.

De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Nieuwste Tijd

Datering: nieuwste tijd
Typologie: muurresten

Beschrijving:
Tijdens het onderzoek kwamen drie muurrestenstructuren aan het licht. Deze worden in de nieuwste tijd gedateerd.