Patriot 2

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek bracht paalkuilen, kuilen en een greppel aan het licht. De paalkuilen en kuilen worden toegeschreven aan de metaaltijden, de greppel aan de Nieuwe Tijd.

Auteurs: Vanderhoydonck, Ingrid

Aardewerk metaaltijden

Datering: metaaltijden
Materiaal: aardewerk

Beschrijving:
5 fragmenten handgevormd aardewerk. Alle aardewerkfragmenten werden aangetroffen bij het couperen van de sporen.

Greppel Nieuwe Tijd

Datering: nieuwe tijd
Context: perceelsgreppels

Beschrijving:
Datering van de greppel op basis van het voorkomen op historische kaarten.

Kuil Metaaltijden

Datering: ijzertijd, late ijzertijd (oosten)
Context: kuilen

Beschrijving:
ER werd één kuil aangetroffen in het proefsleuvenonderzoek. De kuil bevatte 5 fragmenten van handgevormd aardewerk met een datering Late IJzertijd.

Paalkuilen Metaaltijden

Context: paalkuilen

Beschrijving:
Van de aangetroffen paalkuilen zijn er drie die geïnterpreteerd worden als deel uitmakend van een structuur. Eén van de paalkuilen op het terrein bevatte een handgevormd aardewerkfragment. Op basis van gelijkaardig uitzicht werden de sporen allen gedateerd in de metaaltijden.