Oostende Airport

Beschrijving

Tijdens de uitvoering van het onderzoek bleek al snel dat het terrein met ca. 1 m was opgehoogd, vermoedelijk met materiaal van een nabijgelegen bouwput, gezien het ophogingsmateriaal weinig afwijkt van de oorspronkelijke bodem. Dit verklaart eveneens het foutief interpreteren van de controleboringen uitgevoerd in het kader van de archeologienota. Door de ophogingen vormden de geplande werken geen bedreiging voor het archeologisch bodemarchief. Er werden dan ook geen archeologische sporen geregistreerd tijdens dit onderzoek.

Bron: Vanhoutte C. 2019: Archeologische opgraving. Verslag van resultaten. Eindverslag. Oostende Airport (prov. West-Vlaanderen). Ingelmunster: Monument Vandekerckhove nv.
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE