Moerbekeplein

Beschrijving

In deze zone vernieuwde het agentschap Wegen en Verkeer de verharding. Dat houdt de opbraak van de bestaande verharding en nieuwe verharding aanleggen in beton in. Bij de uitbraak bleek de grond niet draagkrachtig waardoor er 30 cm dieper moesten gegraven worden. De zone beperkt zich tot 15 m op 6 m, maar daarin werden enkele botten gevonden.
De aannemer was niet op de hoogte van de meldingsplicht waardoor deze menselijke beenderen reeds verdwenen zijn.

Op deze plaats ligt vermoedelijk het (geruimde) kerkhof van de kerk van Moerbeke.

Auteurs: Jansen, Isabelle

Menselijk botmateriaal

Typologie: kerkhoven, losse vondsten
Materiaal: bot (menselijk)

Beschrijving:
Bij infrastructuurwerken werd er menselijk botmateriaal gevonden. Dat botmateriaal werd verwijderd zonder de politie op de hoogte te brengen van de vondst. De bouwheer bracht Onroerend Erfgoed nadien op de hoogte. Het botmateriaal zat ongeveer 30 cm diep en zijn waarschijnlijk restanten van het (geruimd) kerkhof van de kerk van Moerbeke. Het lag niet meer in anatomisch verband.