Klaproosstraat

Beschrijving

Tijdens dit onderzoek, werden verschillende structuren aangetroffen die in de midden-Romeinse periode geplaatst kunnen worden. Doordat er amper vondstmateriaal werd aangetroffen en doordat de geanalyseerde koolstofstalen gecontamineerd waren, was het niet mogelijk om deze datering te verfijnen.

Er konden drie mogelijke gebouwplattegronden herkend worden: twee plattegronden van het type IIB en één van het type IIC. Beide types worden gedateerd in de Romeinse periode, vanaf de Flavische periode tot de late tweede eeuw. Het gaat hierbij om éénschepige gebouwen met een kruisvormig verspreide krachtenverdeling.

Er worden ook twee koolstofdateringen uitgevoerd maar deze leverden beiden recente dateringen op. Beiden waren echter wel duidelijk oudere sporen.

Bron: De Ketelaere S. 2019: Eindverslag Opgraving Roeselare, Klaproosstraat, BAAC Vlaanderen Eindverslag 1249. Gent: BAAC Vlaanderen bvba.
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Midden-Romeinse periode