Opgraving Lille Zand

Beschrijving

Tijdens de opgraving werden verspreid over het terrein negen spiekers vastgesteld. Op basis van vondsten kunnen de spiekers gedateerd worden in de ijzertijd. De vindplaats strekt zich vermoedelijk nog verder naar het oosten en naar het westen toe uit. Sporen van bewoning werden niet aangetroffen tijdens de opgraving, maar zijn wel in de omgeving van het onderzoeksgebied te verwachten.

Bron     : Reyns N. 2019: Eindverslag archeologische opgraving Wechelderzande (Lille) - Zand, Rapporten All-Archeo bvba 902. Bornem: All-Archeo bvba.
Auteurs :  All-Archeo bvba
Datum  :

Ijzertijd

Datering: ijzertijd
Typologie: nederzettingen, spijkers
  • Opgraving Lille Zand
    • Bron: REYNS N. 2019: Eindverslag archeologische opgraving Wechelderzande (Lille) - Zand, Rapporten All-Archeo bvba 902. Bornem: All-Archeo bvba.