Werfbegeleiding Antwerpen Stabroek Rode Weel

• is aangeduid als gebied geen archeologie, gewestelijk Gebied 8171
    Deze aanduiding is geldig sinds

Beschrijving

Er konden duidelijke restanten van de Ettenhovense dijk herkend worden in het noordoostelijke deel van de sleuf. Deze bleken te bestaan uit verschillende ophogingspakketten, waarvan één duidelijk ooit dagzomend was (de vroegere top van de dijk). Binnen het dijklichaam konden, ondanks de aanwezigheid van verschillende lagen, geen verschillende fasen onderscheiden worden. Er bleken tevens geen elementen aanwezig om de lagen duidelijk in de tijd te kunnen plaatsen.

Bron: Janssens N. 2019: Eindverslag Stabroek Rode Weel, BAAC Vlaanderen Archeologierapport 1222. Gent: BAAC Vlaanderen bvba.
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Late middeleeuwen